Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Συνεργασία: Επειδή πολλοί «πατριώτες» μαζεύτηκαν...


Μιας και πολλοί τελευταία κάνουν λόγο για «πατριωτικό χώρο» και ακούμε όλο και συχνότερα τη φράση «παντού υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την πατρίδα τους», ας δούμε μερικά αντιπροσωπευτικά παραδείγματα τέτοιων «πατριωτών», τα οποία προέρχονται από τον λεγόμενο κεντροδεξιό χώρο της Νέας Δημοκρατίας:

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία».
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε τηλεοπτική εκπομπή, 2003

«Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα όσο και αν δε μας αρέσει και εμένα με ενοχλεί κατάφορα να λέγεται Μακεδονία, αλλά δεν είναι δυνατόν να έχω την απαίτηση να αποφασίζω εγώ πώς θα λέγεται η διπλανή χώρα. Αντίθετα, χάνουμε τεράστιες δυνατότητες διπλωματικής παρέμβασης και επιρροής λόγω του ότι εμμένουμε σε αυτή, την κατά την άποψή μου, μπούρδα. Με το που θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες των ενταξιακών συνομιλιών θα αρχίσουμε να έχουμε το πρόβλημα της ονομασίας συνεχώς. Θα βρεθούμε σε αδιέξοδο και αυτό που είπε ο Μπερνς όσο και αν είναι αντιπαθητικό, είπε ότι είναι κρίμα η Ελλάδα να κόψει τη δυνατότητα μιας τέτοιας χώρας να προσεγγίσει την ΕΕ λόγω μιας εμμονής στην ονομασία. Αυτό αποδείχτηκε λάθος από μέρους μας εξ' αρχής, αφού βλέπαμε ότι δεν περνούσε και χάναμε τη μάχη γιατί δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος που ρεαλιστικά μπορεί να το δει και να πει ότι έχουμε δίκαιο. Με εξαίρεση μόνο ορισμένους από εμάς δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που αναφέρεται σε αυτή τη χώρας ως ΠΓΔΜ. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι μέσω της εξωτερικής μας πολιτικής και εμμένοντας στα άρθρα της ενδιάμεσης συμφωνίας του '95 και να προσπαθούμε τώρα να πείσουμε ολόκληρο τον κόσμο ότι εμείς έχουμε δίκαιο και όλοι ότι άλλοι έχουν άδικο ως προς το αν πρέπει ή όχι να λέγεται μια χώρα με το συνταγματικό κατ' αυτήν όνομά της».
Νίκος Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», 2009

«Θα κάνουμε όσες προσπάθειες νομιμοποίησης χρειάζεται ώστε να μην υπάρχει έστω και ένας παράνομος μετανάστης στη χώρα μας. Διότι η ποιότητα της Δημοκρατίας μας και ο πολιτισμός μας μάς επιβάλλουν να μην υπάρχουν παράνομοι μετανάστες, αφού οι παράνομοι μετανάστες είναι εύκολα θύματα μαύρης εργασίας και παραβίασης των δικαιωμάτων τους. Οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι διαχρονικώς, σύμφωνα με τον πολιτισμό μας, πρόσωπα ιερά. [...]»
Προκόπης Παυλόπουλος, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 2007

«Ευχαριστώ εκεινους (σ.σ. τους λαθρομετανάστες) που επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν μαζί μας και να αγωνιστούν μαζί μας για καλύτερη κοινωνία»
Προκόπης Παυλόπουλος, σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, 2007

«Πρόκειται για έργο μνήμης για τα πέτρινα χρόνια της Ελληνικής ιστορίας. Σήμερα οι Έλληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες και εκλογική συμπεριφορά, τιμούμε όλες και όλους όσοι αγωνίστηκαν για αξίες και ιδανικά, θέτοντας το συλλογικό πάνω από το προσωπικό συμφέρον»
Κώστας Καραμανλής, στα εγκαίνια του «Μουσείου της Δημοκρατίας» προς τιμήν των εξορίστων κομμουνιστών στον Αϊ-Στράτη, 2007


«(σ.σ. Ο σφαγέας Ελλήνων του Μελιγαλά Χαρίλαος Φλωράκης) με τη ζωή και το έργο του, τίμησε το Κομμουνιστικό Κόμμα, του οποίου υπήρξε ιστορικός ηγέτης [...] μία από τις μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες που σημάδεψαν την περιπετειώδη πορεία της χώρας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και ανάμεσα στους ηγέτες που συνέβαλαν προσωπικά και καθοριστικά στην υπέρβαση των παθών του παρελθόντος και την εμπέδωση της δημοκρατίας και της σταθερότητας.»
Κώστας Καραμανλής, στην πολιτική κηδεία του Χ. Φλωράκη, 2005


Και βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει και ακούσει «πατριωτικά» σχόλια και από εκπροσώπους της νεολαίας του κόμματος, όπως σχόλια για το πόσο ουτοπικό είναι το να διεκδικούμε τον τίτλο Μακεδονία αποκλειστικά για τη Μακεδονία μας, καθώς και πόσο «λαϊκίστικο» είναι να λαμβάνει μετάλλιο ανδρείας η Χαρά Νικοπούλου. Μια «πατριωτική» νεολαία που καταθέτει στεφάνι στους νεκρούς ( ; ) φοιτητές του Πολυτεχνείου και σε μνημεία πεσόντων κομμουνιστών στον Αϊ-Στράτη της Λήμνου για όσους «αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία»...

Ερώτηση: σε αυτή τη «δημοκρατία», εμείς οι «ακραίοι» και μη συνεργάσιμοι «φασίστες» που τιμούμε τους Ήρωες των Ιμίων, του Γράμμου, τους οπλαρχηγούς του ’21, τον Λεωνίδα, τον Μέγα Αλέξανδρο, έχουμε θέση ή θεωρούμαστε «αναχρονιστικοί» και «νοσταλγοί φασιστικών καθεστώτων»;

Αθηνά Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου