Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

28η Οκτωβρίου αλά νεοελληνικά

Σαν σήμερα 70 χρόνια πριν ο κυβερνήτης της Ελλάδος, Ιωάννης Μεταξάς, είπε το "ΟΧΙ" στον Ιταλό απεσταλμένο και έδωσε ουσιαστικά το έναυσμα για την απαρχή του έπους της Αλβανίας, του οποίου την επιτυχία είχε ο ίδιος διοργανώσει με τις καινοτομίες του στον Ελληνικό Στρατό, όπως το "φύλλο πορείας" για να αναφέρω ένα παράδειγμα. Τι σχέση έχουν ο Ιωάννης Μεταξάς και ο τότε Ελληνικός Λαός με τους σημερινούς πολιτικούς και τον σημερινό Ελληνικό Λαό; Σκοπός του σημερινού άρθρου είναι η ανάδειξη της γνώμης μου για το τι θα κάναν οι Έλληνες αν σήμερα βρισκόντουσαν ενώπιον των ίδιων καταστάσεων. Δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί βέβαια κανείς αυτό, αφού ουσιαστικά ζούμε σε μια περίπου ίδια εποχή και δεχόμαστε μια περίπου ίδια κατοχή. Για ποιο λόγο όμως δεν κάνω και εγώ ένα αφιέρωμα, ιστορικής υφής, για την ημέρα; Πέρα από το ότι άλλοι πολλοί θα κάνουν τέτοιου είδους αφιερώματα και μάλιστα καλύτερα από ότι θα το έκανα εγώ το θεωρώ προσβλητικό στην μνήμη των Ηρώων αυτών να τους τιμούν άνθρωποι ποταποί και μηδαμινοί. Η Ιστορία δεν έχει παντελώς καμία αξία αν δεν γίνεται μάθημα, αν δεν γίνεται οδηγός. Τι νομίζετε εσείς ότι θα αισθάνονταν οι ψυχές των Ηρώων αν εκεί στα Ηλύσια Πεδία είχαν πληροφόρηση για το τι συμβαίνει σήμερα; Θα δείχνανε, πιστεύω, την υπέρτατη περιφρόνηση για αυτούς τους απογόνους τους που τους θυμούνται μία μέρα το χρόνο και όλες τις υπόλοιπες προδίδουν το Αίμα που αυτοί έχυσαν για την πατρίδα και την Ελευθερία. Θα φτύνανε όλους αυτούς που μοιράζουν δωρεάν σημαίες σε έναν ταλαίπωρο και φοβισμένο λαό, ενώ λίγους μήνες πριν υπέγραφαν την παράδοση της Ελλάδας στους διεθνείς τοκογλύφους και ύβριζαν ως "φυντάνια" και "πράκτορες" τους λίγους αντιδρούντες Έλληνες. Δεν έχει σημασία, λοιπόν, μία ιστορική ανάλυση εκείνης της περιόδου και εκείνου του έπους, αφού το έχουμε προδώσει ήδη. Και ναι δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί που το Ιδεώδες και το Αίμα αυτών των Ηρώων έχει προδοθεί. Φταις και εσύ νεοέλληνα ραγιά! Φταις που τους ψήφισες. Φταις που δεν αντέδρασες ποτέ. Φταις που ενώ καταλάβαινες τι κάνουνε εσύ τους δικαιολογούσες για να διορίσεις το παιδί σου ή να φροντίσεις τα μικροκομματικά σου συμφέροντα. Ναι... Φταις.

Η φύση του νεοέλληνα

Ας δούμε πρώτα ποιος είναι ο Λαός τον οποίο θα βάλουμε στην νοητή διαδικασία της επιθέσεως από εξωτερικό εχθρό για να δούμε την αντίδραση του. Τους Έλληνες πολιτικούς δεν θα τους βάλω καν στην συνάρτηση πέραν μιας μικρής αναφοράς, αφού πάνω κάτω τους γνωρίζουμε όλοι. Πολιτική, λοιπόν, για αυτούς είναι η "τέχνη του εφικτού", συνεπώς μια ενδεχόμενη επίθεση από έναν υπέρτερο αντίπαλο θα ενεργοποιούσε τις γνωστές πολιτικές που έχουμε τόσες φορές δει από τους πολιτικούς μας απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας. Ας επιστρέψουμε, όμως, στον νεοέλληνα τώρα. Ο νεοέλληνας ζει σε έναν κόσμο επίπλαστης ευημερίας, την οποία προσφάτως του την αφαιρέσανε απότομα. Μέχρι πρότινος δεν τον ένοιαζε αν καιγόταν το σπίτι του γείτονα και το τι επιπτώσεις είχε το τσιγάρο που πετούσε αναμμένο μέσα στο δάσος. Κάθε βράδυ επιστρέφει στο σπίτι ευτυχισμένος που κατάφερε να επιβιώσει από τον οχετό του Αθηναϊκού κέντρου και αφήνεται στις αγκάλες του Λάκη, για να τον πείσει ότι αυτός είναι ο κακός που φοβάται τους λαθρομετανάστες. Το μοναδικό πράγμα που ενδιαφέρει τον νεοέλληνα είναι η οικονομία, όχι γιατί τον νοιάζει πως θα καταφέρει το Έθνος να ορθοποδήσει και να έχουμε όλοι μια πιο άνετη ζωή, αλλά για να καταφέρει να έχει αυτός καλύτερο αυτοκίνητο ή καλύτερο αμάξι έτσι ώστε να μπορέσει να κομπάσει στον γείτονα του. Ο νεοέλληνας δεν έχει αξίες και ιδανικά και φροντίζει να μην έχουν ούτε τα παιδιά του, αφού αυτά αποτελούν τροχοπέδη στον ατελείωτο αγώνα δρόμου του χρήματος. Ο νεοέλληνας είναι φλώρος και φοβάται να αντιμετωπίσει αυτά που τον ενοχλούν. Κλασσικός μικροαστός ο νεοέλληνας δρα εντελώς αντί-φυσικά, αφού είναι το μοναδικό πλάσμα της φύσης που ο φόβος του μειώνει την αδρεναλίνη και τον καθιστά έρμαιο. Κλασσικός τεμπέλης ο μικροαστός που έχει αναγάγει σε ιδεολογία την "ελάχιστη προσπάθεια" και βλέπει "θεμελιώδη δικαιώματα" στην ασυδοσία. Δεν θέλει να πάει Στρατό, αλλά απαιτεί από τον Στρατό να προστατεύει τα σύνορα. Δεν του αρέσει η Αστυνομία, αλλά όταν τον κλέψουν θα πάει να ζητήσει τον λόγο που δεν τον προστάτεψαν. Δεν του αρέσει που του καίνε το μαγαζί οι Αφγανοί και του βιάζουν την κόρη οι Πακιστανοί, αλλά για όνομα του Θεού μην τον πείτε ρατσιστή και "ακραίο". Δεν του αρέσει που η κυβέρνηση του κόβει τον μισθό, αλλά θα ψηφίσει τα ιδεολογικά της αδερφάκια για να μην πέσει η χώρα σε "ακυβερνησία". Όλα γύρω του τα βλέπει μαύρα, αλλά πάλι καλά που έχουμε "δημοκρατία". Οι αναρχικοί είναι "παιδιά που επαναστατούν" και "συμπαθητικοί" όσο καίνε τα μαγαζιά των άλλων, αλλά μόλις κάψουν το αμάξι του μετατρέπονται σε αλήτες.Ιερή η ώρα ξεκούρασης του νεοέλληνα και περιλαμβάνει φραπέ, μπεγλέρι και τάβλι ή playstation, ανάλογα με την ηλικία. Αλίμονο σε όποιον τολμήσει να την διακόψει, ακόμα και επειδή γίνεται πόλεμος. Δεν λέω ότι έτσι είστε όλοι, αλλά μια ματιά γύρω σας θα σας πείσει ότι έτσι είναι οι περισσότεροι.

Τι θα γινόταν λοιπόν;

Πάμε χιουμοριστικά και όποιος κατάλαβε:
28η Οκτωμβρίου 1940 το πρωί ο Ιταλός απεσταλμένος ξυπνά τον πρωθυπουργό της δημοκρατικής Ελλάδας Γεώργιο.Α.Παπανδρέου. Του αποδίδει τελεσίγραφο σύμφωνα με το οποίο τα Ιταλικά στρατεύματα θέλουν να περάσουν μέσα από το Ελληνικό έδαφος και να ελέγξουν στρατηγικά σημεία του. Ύστερα από διαπραγματεύσεις και αφού ο πρωθυπουργός πάρει διαβεβαιώσεις ότι η Ιταλία δεν θέλει να ανατρέψει το πολίτευμα και την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αναγγέλει στον Ελληνικό Λαό ότι σημαντικά λιμάνια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και αεροδρόμια της χώρας νοικιάστηκαν μέχρι νεωτέρας στην Ιταλία. Η απόφαση αυτή, τονίζει το ανακοινωθέν ήτο αναγκαία για να σωθεί η χώρα από την βέβαια χρεωκοπία και την στάση πληρωμών. Ο βουλευτής του αντιπολιτευομένου κόμματος των "Ελλήνων Πατριωτών" Άδωνις Γεωργιάδης πανηγυριζεί διότι οι Ιταλοί μας σώσανε και λέει στον Ελληνικό Λαό ότι ουσιαστικά αυτός και όσοι συμφωνήσαν στην παράδοση τους ταΐζουν και θα πρέπει ο Λαός να τους ευγνωμονεί. Ύστερα από μερικές ώρες έρχεται νέο διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού που μιλά για δεύτερη θριαμβευτική συμφωνία μετά των Ιταλών που διασφαλίζει την καταστολή, από τον ίδιο τον Ιταλικό Στρατό, των διαδηλώσεων και των αλητών που διασαλεύουν την δημόσια τάξη. Μερικές μέρες μετά ισχυροί άνεμοι θα πέρναν την Ελληνική Σημαία από την Ακρόπολη και θα ανέβαινε η Ιταλική που σύμφωνα με δηλώσεις ειδικών που δημοσιευτήκαν στον πάντα έγκυρο Κούλογλου, είναι πιο ανθεκτική από την Ελληνική και ομοιάζει με αυτήν αρκούντως. Οι λίγες φωνές διαμαρτυρίας προφανώς και ανήκουν σε ακροδεξιούς, οπότε δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κόμης Τσιάνο. Λίγες μέρες μετά τα σωτήρια Ιταλικά στρατεύματα καταφέρνουν μία νίκη ενάντια στο Φασισμό, συλλαμβάνοντας για αντί-πατριωτική δράση πολλά μέλη της "Χρυσής Αυγής" που τολμήσαν να διαδηλώσουν ενάντια στην Ελληνο-Αγγλο-Ιταλική συμφωνία σωτηρίας της Ελλάδος με την βοήθεια των δημοκρατικών δυνάμεων της Αλέκας Παπαρήγα, του Αλέκου Αλαβάνου και διάφορων άλλων αναρχικών-αντεξουσιαστών αλληλέγγυων.

Συμπερασματικά:

Τα "όχι" θέλουν Μεταξάδες και ο πόλεμος Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικούς. Πάλι καλά που δεν είχες γεννηθεί τότε νεοέλληνα! Τότε δώσαν τον εθνικό αγώνα ενάντια στους εισβολείς, ασχέτως αν υπήρχε ιδεολογική συγγένεια των καθεστώτων. Τώρα η χώρα παραδόθηκε στους αφρικανούς εισβολείς και το Δ.Ν.Τ χωρίς να υπάρξει αντίσταση. Όσοι ζωντανοί λοιπόν. Η Εθνική Αντίσταση έχει οργανωθεί και σας περιμένει. Οι Έλληνες Εθνικιστές όπως τότε μάχονται ενάντια στην υποδούλωση της Ελλάδας, ενάντια σε οποιονδήποτε και να την επιδιώκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου