Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

Ελληνική Οικονομία

Μας έχουν πιπιλίσει το μυαλό τα Μ.Μ.Ε για το πόσο κοντά στην κατάρρευση είναι η Ελληνική οικονομία και καλλιεργούν έναν ανείπωτο φόβο στον λαό σχετικά με το μέλλον του. Είναι φυσικά καταδικαστέο το ότι η οικονομία έχει γίνει ένα από τα κύρια ζητήματα του Έθνους μας, αλλά δεν μπορούμε παρά να δεχτούμε ότι η κατάσταση τώρα είναι έτσι και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε άμεσα. Μου προκαλεί εντύπωση πως η οικονομική κατάπτωση μιας σχετικά μικρής χώρας, όπως είναι η Ελλάδα, είναι πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι καταρρέουμε οικονομικά, αλλά το ότι αντέξαμε τόσο πολύ. Είναι περίεργο το πως μια, αντικειμενικώς νεκρή, οικονομία όπως η Ελληνική καταφέρνει να επηρεάζει τις οικονομίες μεγάλων χωρών, όπως η Γερμανία. Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά, αλλά τα έχω δει σε πολλά δημοσιεύματα και μάλιστα μερικά από αυτά είχαν και "έγκυρη" υπογραφή. Ξανατονίζω ότι οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά ξέρω να κάνω κουμάντο στην τσέπη μου και στην δουλειά μου. Έχει μάθει αυτές τις μέρες ακόμα και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας την έννοια του spread και τις επιπτώσεις αυτού στην ζωή μας. Δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι κάθε φορά που τα κανάλια πρέπει να μας πουλήσουν μία οικονομική "κρίση" μιλάνε και για κάτι που προηγουμένως δεν είχαμε ξανακούσει. Ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα που εξηγεί πολλά πράματα και προφανώς αγνοήθηκε επιδεικτικά από τα εγχώρια Μ.Μ.Ε είναι από Ρωσικό ειδησεογραφικό site, το οποίο λίγο πολύ έλεγε ότι η Ελληνική οικονομική "κρίση" χρησιμεύει ως παραπέτασμα καπνού για να αποκρύψει την βαθιά οικονομική κρίση που γνωρίζουν οι Η.Π.Α. Δεν είναι ψέμα βέβαια ότι η Ελληνική οικονομία δεν πηγαίνει καλά με αποτελέσματα πολύ λυπηρά, αλλά είναι παντελώς ψευδές και υποκριτικό ότι τώρα το κατάλαβαν όλοι. Ο φόβος που σπέρνουν στον Ελληνικό λαό για μια επικείμενη οικονομική κρίση έχει πολλαπλούς σκοπούς. Πρώτα απ'όλα να θωρακίσει την συνέχιση του καθεστώτος κάτω από την ψευδεπίγραφη εγγύηση πως είναι το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει, ενώ η αλήθεια είναι η εντελώς αντίθετη. Το παρόν καθεστώς μας οδήγησε εκεί που είμαστε και είναι το μοναδικό που μπορεί να εγγυηθεί την καταστροφή μας. Δεύτερος σκοπός αυτού του φόβου είναι η συγκάλυψη, άλλων σημαντικών γεγονότων όπως οι πραγματικές συνέπειες της οικονομικής μας δυσχέρειας, η οποία μεταφράζεται σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας και άλλα. Τρίτον δίνει ηθικό άλλοθι στην πολιτική μας ηγεσία να συνεργαστεί με τους χειρότερους τοκογλύφους για ιδίων όφελος εναντίον του Εθνικού συμφέροντος. Ας δούμε συνοπτικά την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, έτσι όπως το βλέπει κάποιος σαν εμένα.

Εθνική Ανεξαρτησία

Είναι γεγονός ότι η παραγωγή μίας χώρας δείχνει τον βαθμό ανεξαρτησίας της. Αυτό ισχύει και πέρα από την λογική του ισοζυγίου εισαγωγών - εξαγωγών υπό την μορφή καθαρού αριθμητικού κέρδους. Η αυτάρκεια σε κάποια είδη βασικής ανάγκης σου εξασφαλίζουν βιωσιμότητα και θωρακίζουν την σταθερότητα σου απέναντι σε καταστάσεις όπως ένας πόλεμος. Η παραγωγή όπλων εξασφαλίζει την αυτάρκεια και την ελεύθερη κίνηση ενός κράτους στο ζήτημα εξοπλισμών, χώρια την πιθανότητα κέρδους μέσω των εξαγωγών. Η δυνατότητα εξαγωγής κάποιων ειδών σε κάνει απαραίτητο στους αγοραστές, ιδιαιτέρως αν μπορείς να κρατήσεις ένα ανταγωνιστικό επίπεδο τιμών. Η κατάσταση στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά έχει ως εξής: Δεν παράγουμε τίποτα κύριοι και κυρίες. Με τις ευλογίες των Ευρωπαίων εταίρων μας και την συνεχή πίεση της αριστεράς, είτε υπό την μορφή οικολογικών κινημάτων είτε υπό την μορφή αντιπολεμικών συμβουλίων μας έφεραν σε κατάσταση μηδενικής παραγωγής. Στο θέμα της αγροτικής παραγωγής η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Μία από τις πιο εύφορες περιοχές της Μεσογείου, η χώρα της ελιάς, έφτασε να εισάγει ελιές από την Τουρκία. Τα εργοστάσια έχουν κλείσει προ πολλού ή έχουν μεταφερθεί, τέλος πάντων, εκτός χώρας με αποτέλεσμα ούτε ο Έλληνας εργάτης να μην έχει δουλειά, ούτε το κράτος να εκμεταλλεύεται αυτή την επιχείρηση είτε μέσω των φόρων είτε μέσω των εισπράξεων (αν αυτή η επιχείρηση είναι κρατική). Εδώ και πολλά χρόνια στηριζόμαστε στους προγόνους μας και στην γη μας όχι ως έμπνευση και όραμα, αλλά ως θέαμα για τους ξένους. Χρόνια τώρα το μοναδικό ουσιαστικό έσοδο της Ελλάδας ήταν ο τουρισμός, αλλά και πάλι η αριστερά φρόντισε να το καταστρέψει υποθάλπτοντας στους κόλπους της εγκληματίες, ταραχοποιούς και ως αφοπλίζοντας ηθικά την ΕΛ.ΑΣ. Η παραγωγή μίας χώρας έρχεται σε αντιστοιχία με την δουλειά που κάνουν τα μέλη μίας οικογένειας και αποφέρει έσοδα σε αυτήν. Στην Ελλάδα τα Μ.Μ.Ε κατάφεραν να παρουσιάζουν ως απόλυτα λογικό το να εγκαταλείπει ο νοικοκύρης την δουλειά του, ενώ είναι βουτηγμένος στα χρέη. Κατέληξε ο νοικοκύρης να δανείζεται ακόμα και για να μπορέσει να φάει αδιαφορώντας για το εύφορο χωράφι του.

Ιδιωτικοποιήσεις

Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως γίνεται εταιρίες όπως η Ολυμπιακή Αεροπορία και ο Ο.Σ.Ε να γίνουν προβληματικές εταιρίες. Πως γίνεται εταιρίες μεταφορών να μην αποκομίζουν αμύθητα κέρδη για το δημόσιο, όπως γίνεται με όλες τις εταιρίες μεταφορών ανά τον κόσμο, είτε αυτές είναι ιδιωτικές είτε είναι κρατικές. Ιδιαιτέρως σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει στηρίξει την οικονομία της στον τουρισμό, θα περίμενε κανείς αυτές οι εταιρίες να είναι κερδοφόρες. Η Ολυμπιακή Αεροπορία έχει ήδη χαθεί για το Ελληνικό κράτος αλλά αξίζει μια σύντομη αναφορά στους λόγους που την οδήγησαν στην πτώχευση και τελικώς στην πώληση. Πρώτα από όλα η γνωστή μάστιγα κάθε δημόσιας επιχείρησης που είναι ο υπερπληθυσμός των υπαλλήλων της και η γνωστή σε όλους μας μη παραγωγικότητα τους. Ο δεύτερος λόγος ήταν η γνωστή σε όλους Ελληνική νοοτροπία του ρουσφετιού. Πέταγαν δωρεάν οι πολιτικοί μας και οι οικογένειες τους. Πέταγαν με 97% έκπτωση οι καταστροφείς της Ελληνικής γλώσσας και σκέψης, οι ψεύτες οι δημοσιογράφοι. Τρίτος λόγος ήταν αυτό που οι δημοσιογράφοι ορίζουν ως "κακοδιαχείριση" και στην καθομιλουμένη λέγεται "κουτάλα" ή κλοπή ή μίζα. Τέταρτος λόγος είναι οι γνωστοί εργατοπατέρες που φρόντιζαν να συμπαραστέκονται απεργιακά σε κάθε απεργία που λάμβανε χώρα στην Ελλάδα. Είναι αστείο πραγματικά πως οι αριστεροί εργάζονται πυρετωδώς για να γίνει μία εταιρία προβληματική και συνεπώς το φιλελεύθερο καθεστώς να επιχειρήσει την ιδιωτικοποίηση της και μετά απεργούν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν θα έβλαπτε "σύντροφοι" να δουλεύατε και λίγο πριν αρχίσετε να ουρλιάζετε ενάντια στην πτώχευση της εταιρίας, αλήθεια ξέρετε τι θα σας έκανε ο πατερούλης Στάλιν αν του κάνατε τέτοια "τσαλίμια" εκεί; Γκούλαγκ το λέγαν και μπροστά του η Γυάρος φαντάζει πραγματικά ως κέντρο παραθερισμού. Δώσανε, λοιπόν, την ηθική νομιμοποίηση στους φιλελεύθερους να πράξουν αυτό που προστάζει η ιδεολογία τους, δηλαδή να ιδιωτικοποιήσουν τις κρατικές εταιρίες. Οι φιλελεύθεροι ευαγγελίζονται ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να ευνοήσει την ανταγωνιστικότητα των εταιριών αυτών, αλλά η πραγματικότητα δείχνει μεγαλοκαρχαρίες να εκβιάζουν το κράτος και στην τελική να μεταφέρουν τις εταιρίες στο εξωτερικό αν δεν τους δοθεί γη και ύδωρ. Στην τελική το όλο φιλελεύθερο ιδεολόγημα που λέει ότι το κράτος θα ευνοηθεί από τους φόρους των ιδιωτικών εταιριών είναι για γέλια γιατί το κράτος θα πάρει, τελικά, μέρος από τα κέρδη αντί για όλα τα κέρδη. Που είναι το θετικό σε όλο αυτό; Άσε που μπορεί τελικά κάποια από αυτές τις εταιρίες να τις πάρει κάποιος Εβραίος, οι οποίοι ως γνωστόν δεν φορολογούνται από το Ελληνικό κράτος και τότε θα πάρουμε μηδέν εις το πηλήκιον που λέει και ο πρωθυπουργός μας.

Αγροτική Παραγωγή

Είναι νομίζω προφανές ότι ζούμε σε μία από τις ευλογημένες περιοχές του πλανήτη. Ο Θεός, όπως και να τον ονομάζουν οι θρησκευτικές μας διαφορές, μας έδωσε μία γη εύφορη, μια θάλασσα καταγάλανη, τα Ελληνικά βουνά με την ομορφιά τους και την προστασία που μας παρέχουν και το Ελληνικό πνεύμα για να τα εκμεταλλευτεί όλα αυτά. Θυμάμαι παλαιότερα να κοιτάω με μεγάλη απορία της σκηνές στην τηλεόραση που δείχνανε τεράστιες ποσότητες αγροτικών προϊόντων να καταλήγουν στις χωματερές. Η απορία μου προφανής: Αφού τόσος κόσμος πεινάει γιατί δεν δίνονται εκεί αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά; Η απορία μου τελικώς, μεγαλώνοντας, λύθηκε αλλά όχι ουσιαστικά. Δεν κατάλαβα γιατί δεχτήκαμε τις επιταγές της Ε.Ε που μας λέγαν ότι δεν θα πρέπει να παράγουμε ότι παράγουμε; Γιατί δεχτήκαμε να καταστρέφουμε την παραγωγή μας με σκοπό να μην πέσουν οι τιμές και δεν την εξάγαμε έτσι ώστε και οι αγρότες να πάρουν πολυπόθητα χρήματα και το κράτος να εισπράξει φόρους; Γιατί αφήσαμε τους αγρότες μας να πέσουν θύματα των εταιριών που πουλάνε σπόρους και λιπάσματα και μας κάναν να μην είμαστε αυτάρκεις με τους σπόρους μας και την εργασία μας; Γιατί οι "ανθρωπιστές" τότε δεν φώναξαν ενάντια σε αυτό το προφανές αίσχος; Που ήταν τότε οι αγροτοπατέρες; Δεν κατάλαβα την απάντηση που μου δόθηκε ποτέ. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι "εταίροι" μας μας αναγκάζουν να εισάγουμε ελιές από την Τουρκία και αρνιά από τα Σκόπια. Διάβαζα κάποια βιβλία σχετικά με την Κατοχή και αυτό που είδα είναι ότι η Αθήνα πείνασε σχεδόν άμεσα, ενώ στα χωριά οι κάτοικοι κατάφεραν να είναι σε καλύτερη κατάσταση λόγω της αγροτικής και κτηνοτροφικής τους παραγωγής. Σίγουρα δεν ήταν η κατάσταση ρόδινη και στην επαρχία, αλλά τουλάχιστον ήταν καλύτερα από ότι στην Αθήνα. Και ερωτώ: Χωρίς σπόρους και χωρίς κτηνοτροφία, αλιεία και αγροτιά ποια θα είναι η μοίρα μας όταν μια μέρα ο Τζέφρι φέρει εδώ τους Τούρκους για να μας διοικήσουν; Τα λάθη και οι προδοσίες των αγροτοπατέρων και των μεγαλοκτηματιών είναι πολλές και δυστυχώς καλούνται για άλλη μία φορά να τα πληρώσουν οι Έλληνες αγρότες και φυσικά ο Ελληνικός λαός. Αλλά όλοι αυτοί οι ψευτοσυνδικαλιστές έχουν δείξει πολλάκις το αληθινό τους πρόσωπο. Παραδείγματα άφθονα, αλλά θα αναφέρω μόνο μερικά. Η στήριξη που δείξανε στους Αιγυπτίους λαθροαλιείς έναντι των Ελλήνων ψαράδων. Η συνεργασία τους με τους λαθρομετανάστες για το σπάσιμο Ελληνικών μαγαζιών που διαμαρτύρονται για το παρεμπόριο που τους στραγγαλίζει. Η αδιαφορία τους όταν ο Ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τα τρακτέρ τους και η υπακοή που δείξανε στον Βούλγαρο πρωθυπουργό όταν τους είπε να μην εμπλέκουν την Βουλγαρία στα παρακρατικά τους παιχνίδια. Ας μην ξεχνάμε βέβαια και αυτό.

Νεοελληνική νοοτροπία

Δύο από τα μεγαλύτερα νομοθετικά εκτρώματα που θέσπισε η σύγχρονη μεταπολίτευση είναι η βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Έτσι είδαμε στην σύγχρονη ιστορία μας σκάνδαλα που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Ταυτόχρονα είδε να μην οδηγείται κανείς στην φυλακή για αυτά τα αίσχη, καμμία περιουσία να μην δημεύεται. Είδαμε πλούσιους να παίρνουν το επίδομα αλληλεγγύης γιατί η φοροδιαφυγή τους τους έθετε μέσα στα όρια αυτού του επιδόματος. Η νομοθετική εξουσία της χώρας μας στην προσπάθεια να εξυπηρετήσει τα γαλάζια ή τα πράσινα ή τα ροζ παιδιά έφτιαξε νομοθεσίες που "φωτογράφιζαν" άτομα ως εξαιρέσεις. Μόνο που η πραγματικότητα ξέφυγε του ελέγχου τους και έτσι κάποιοι τοποθέτησαν εαυτούς με πολύ καλή χρήση "photoshop" στην "φωτογραφία" που θέλανε. Άκουγα εχθές στις ειδήσεις ότι η κυβέρνηση με χρήση δορυφορικής τεχνολογίας (ανακάλυψαν το google earth οι και καλά τεχνοκράτες) θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τους έχοντες πισίνες και να τους φορολογήσουν. Παράλληλα βγήκε κάποιος, στα πλαίσια του "ρεπορτάζ", και διαφήμισε το προϊόν του που ήταν ο τεχνητός χλοοτάπητας που μπορεί να χρησιμεύσει ως κάλυμμα για τις πισίνες. Είχα μείνει άναυδος κοιτώντας τον παραλογισμό του ρεπορτάζ. Πως γίνεται να διαφημίζεται ο τρόπος αποφυγής του μέτρου από την ίδια την τηλεόραση που μεταδίδει το μέτρο και να μην επεμβαίνει εισαγγελέας. Για να λέμε του στραβού το δίκιο πάντως, δεν έχει πολύ άδικο αυτός που προσπαθεί να φοροδιαφύγει από την στιγμή που η ηγεσία της χώρας απαρτίζεται από λαμόγια (στην καλύτερη) και κλέφτες. Δεν έχει άδικο κάποιος να μην μπορεί να αισθανθεί νομιμόφρων απέναντι σε μία δικαιοσύνη που απέναντι της κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Προφανώς δεν είναι η πρόταση μου να φοροδιαφύγουμε όλοι, αλλά είναι σκοπός μου να καταδείξω την υποκρισία και την αδικία των όποιων καταπιεστικών, για τον λαό, μέτρων και αν ληφθούν από την στιγμή που δεν θα επιβληθούν σε αυτούς που πρέπει να επιβληθούν πρώτα. Βρείτε ποιοι κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα, κλείστε τους στην φυλακή και δημεύετε τις περιουσίες τους αδιαφορώντας για το τι θα απογίνουν μετά. Άμα το κάνετε αυτό θα δείτε το έλλειμμα να εξανεμίζεται και τον λαό να αισθάνεται δικαιωμένος. Βρείτε τους κλέφτες και μην προσπαθείτε να βάψετε με πατριωτική μπογιά την καταλήστευση του Ελληνικού λαού. Καταπολεμήστε την νοοτροπία του "ωχαδερφισμού" και του "παρτάκια" στην Ελληνική παιδεία αντί να προσπαθείτε να βρείτε την φοροδιαφυγή με επιτροπές που είναι από την δημιουργία τους διεφθαρμένες και άρα καταδικασμένες να πιάνουν τα "μικρά ψάρια" που έτσι και αλλιώς τους οδήγησε εκεί η ανέχεια και το παράδειγμα των μεγαλοκαρχαριών.

Δημόσιος Τομέας

Η μικροπολιτική υποκρισία και ιδιοτέλεια φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο όταν μιλάμε για το Ελληνικό Δημόσιο. Η ιστορία ξεκινά με την μαζική εισροή στο Δημόσιο τομέα πολλών Ελλήνων με σκοπό τον πολιτικό εγκλωβισμό τους. Κατέληξε η όλη ιστορία στο να βλέπεις στις Δημόσιες υπηρεσίες που προσφέρουν υπηρεσίες γραφείου να είναι ένας υπολογιστής και τέσσερα άτομα που δουλεύουν (;) σε βάρδιες των δύο ωρών, αλλά πληρώνονται για 8ωρό από τον Έλληνα φορολογούμενο. Είδαμε τις παραγωγικές δημόσιες επιχειρήσεις να χρεοκοπούν και να μένουν μόνο οι μη παραγωγικές. Είδαμε την υποκρισία στα μάτια των πολιτικών μας. Είδαμε την μονιμότητα του δημοσίου υπαλλήλου να συνδυάζεται με την ατιμωρησία και την τεμπελιά. Είδαμε τις συμβάσεις εργασίας να καταργούνται και ξενόφερτοι όροι όπως το stage να προσπαθούν να δεσμεύσουν την ψήφο των Ελλήνων πιο μακροπρόθεσμα ακόμα. Είδαμε την αστειότητα του να διώχνει το ένα κόμμα όλους τους προσληφθέντες του άλλου και να χαϊδεύει τα δικά του τεμπελόσκυλα. Και στην μέση όλων αυτών, εσύ, Έλληνα φορολογούμενε να πληρώνεις τα μικροκομματικά παιχνίδια τους ελπίζοντας πως μια μέρα το φίλημα κατουρημένων ποδιών θα σε κάνει και εσένα μέρος του προβλήματος που μια μέρα θα μας καταπιεί όλους. Δεν θα το συνεχίσω. Είναι τελείως προφανή αυτά τα πράματα. Όμως σκέψου, Έλληνα, μήπως αποτελείς και εσύ τελικά μέρος του προβλήματος με την αδιαφορία σου και την αστική σου νοοτροπία;

Προτεινόμενη Βιβλιογραφία:
1) "Το κοινωνικό ζήτημα (υπό το φώς του Γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού", Δημήτρης Στεφανίδης, Εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψις
2)"Υπερασπίζοντας Την ΕΘνική Μνήμη", Ν.Γ.Μιχαλολιάκος, Εκδόσεις Νέα Σπάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου