Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Η συνταγή του Μαγικού Ζωμού

Όσοι παρακολουθείτε το ιστολόγιο μου και έχετε διαβάσει αρκετές αναρτήσεις μου γνωρίζετε ένα πράγμα σίγουρα, ασχέτως αν συμφωνούμε στις απόψεις ή όχι. Ότι δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με επικαιρότητα, γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν ήδη αρκετά ποιοτικά ιστολόγια που ασχολούνται με αυτήν που κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από ότι θα μπορούσα να κάνω εγώ. Δυστυχώς το πρωτοφανές "κυνήγι μαγισσών" που έχει εξαπολύσει τον τελευταίο καιρό το κράτος και το παρακράτος εναντίον του Εθνικιστικού Κινήματος δεν με άφησε να κάνω αυτό που μου αρέσει. Αναγκάστηκα να γράψω για την επικαιρότητα που γέμιζε την ζωή μου και των Συναγωνιστών μου. Η επίθεση αυτή είναι συντονισμένη και έχει προφανείς σκοπούς, που δεν πρόκειται να μετουσιωθούν σε πραγματικότητα, αφού έχουν γνώση οι φύλακες. Ο υπουργός Προστασίας του Αριστερού Πολίτη από την έναρξη της θητείας του έδειξε τις προθέσεις του δηλώνοντας ότι οι αναρχικοί, που καίνε τα μαγαζιά των Ελλήνων, είναι φίλοι του, αλλά από την άλλη όσοι έχουν φίλους ή συγγενείς στην Χρυσή Αυγή θα κυνηγηθούν. Είναι ο ηθικός, και όχι μόνο είμαι σίγουρος, αυτουργός της άνανδρης βομβιστικής επίθεσης. Η βόμβα αυτή, όπως και οι άδικες καταδίκες στα Χανιά, είχαν φανερό πολιτικό σκοπό κατευθυνόμενο από υψηλά ιστάμενους. Ο σκοπός αυτός ήταν η εξασφάλιση εν θερμώ αντιδράσεως από τον Λαϊκό Σύνδεσμο έτσι ώστε το όνειρο του υπουργού να γίνει πραγματικότητα και να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή. Αντί όμως να λάβει αυτή την εν θερμώ αντίδραση που περίμενε, έλαβε μία άνευ προηγουμένου συγκέντρωση Εθνικιστών στο ισόγειο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Έτσι φτάσουμε στον προλογισμό του σημερινού θέματος. Πως δεν έλαβε το "μεγάλο αφεντικό" αυτή την μεγάλη και παράνομη αντίδραση που τόσο πολύ επεδίωκε; Κανονικά δεν θα έπρεπε να συζητιούνται αυτά τα πράματα, για να μην ξυπνάνε οι ανόητοι από τον λήθαργο τους. Θα έπρεπε να τους αφήσουμε να μας βάζουν βόμβες και να ματαιοπονούν προσπαθώντας να μας αναγκάσουν σε λάθος κινήσεις, ενώ στην ουσία θα μας συσπειρώνουν και θα μας δείχνουν πόσο καλά πηγαίνουμε ανά πάσα στιγμή ανάλογα με την ποσότητα εκρηκτικών που θα τοποθετούν. Δεν θα μίλαγα και θα τους άφηνα να κάνουν τα σχέδια τους που στην τελική μας κάνουν να γελάμε. Ας με συγχωρήσουν οι Συναγωνιστές μου που πιθανόν να χαλάσω μία πηγή διασκέδασης, αλλά απεχθάνομαι να με περνάν, οι ηλίθιοι, για ηλίθιο. Το μεγάλο μυστικό που τόσο καιρό όλοι εσείς, είτε κρατικοί είτε παρακρατικοί είτε παπαγαλάκια αριστερά και δεξιά, δεν μπορείτε να καταλάβετε είναι η ίδια η δομή και η ιεραρχία του Λαϊκού Συνδέσμου. Είναι η πειθαρχία, είναι οι ίδιες μας οι ιδέες, είναι η στάση ζωής που έχουμε που δεν σας αφήνουν να "σταυρώσετε" σοβαρή επιτυχία εναντίον μας.

Διχόνοια

Σίγουρα αναρωτιέστε πως παρά τις τόσες συκοφαντίες που πετάτε εναντίον μας δεν καταφέρνετε να μας σταματήσετε. Πως γίνεται "σύντροφοι" όλες οι προσπάθειες σας να σπείρετε διχόνοια στον Λαϊκό Σύνδεσμο να πέφτουν στο κενό; Σας έδωσα μία ιδέα σε παλιότερο άρθρο μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το καταλάβατε. Ότι συκοφαντία και να πείτε για κάποιους από εμάς την ξέρουμε και την έχουμε αναλύσει πρώτα εμείς οι ίδιοι. Προσπαθήσατε ουκ ολίγες φορές να σπείρετε την διχόνοια μέσα μας μέσω αισχρών συκοφαντιών για στελέχη ή καταστάσεις. Θα είναι απορίας άξιο για σας πως η προπαγάνδα σας δεν έχει κανέναν αποτέλεσμα και η άνοδος του Κινήματος δεν έχει σταματήσει. Η απάντηση έχει να κάνει με την ηθική που υπάρχει μέσα στον πυρήνα της ιδεολογίας μας και κατ'επέκταση μέσα στις ίδιες τις ψυχές μας. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται λέει η λαϊκή ρήση. Ξέρω... Εσείς δεν πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει καθαρός ουρανός, εκεί στον βούρκο του συμβιβασμού και της πολιτικής "τσαχπινιάς" που είστε μπλεγμένοι. Εμείς όχι μόνο το πιστεύουμε ότι υπάρχει, αλλά και το βιώνουμε καθημερινά. Με ξεκάθαρες, αντρίκειες, θέσεις και πρακτικές, με ειλικρίνεια σε κάθε μας βήμα, εντελώς ξένοι στον πολιτικό σας κόσμο, με άλλα ήθη και έθιμα δεν μπορείτε να μας καταλάβετε. Το διαφορετικό που έχουμε με εσάς είναι ότι είμαστε όλοι αδέλφια και δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα ο ένας από τον άλλο. Δεν υποσκάπτουμε ο ένας τον άλλο και ξέρουμε ότι εφόσον κάποιος έχει μία υπεύθυνη θέση, αυτή του έχει δοθεί με αξιοκρατικά κριτήρια μέσα από τον χρόνο, την δράση και γενικά την παρουσία. Δεν υπάρχει η ζήλια ανάμεσα μας γιατί ξέρουμε ότι αυτός που έχει την υπεύθυνη θέση, που λέγαμε, δεν έχει περισσότερα προνόμια, αλλά περισσότερες ευθύνες. Ο Αρχηγός μας δεν ζει σε ένα χρυσό κλουβί γεμάτο με αγαθά, αλλά είναι ένας από εμάς και μάλιστα αυτός με τις περισσότερες ευθύνες. Οι συκοφαντίες σας, εν γένει, μόνο γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν σε αυτούς που δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, όμως σαν σε επανάληψη της Ιστορίας ξεπερνάτε όλα τα όρια ανηθικότητας λέγοντας πράγματα που ταιριάζουν σε πολύ κατώτερους ανθρώπους. Ας διατηρηθεί η φαρσοκωμωδία σας σε ανθρώπινα, τουλάχιστον, επίπεδα γιατί το πολύ χυδαίο χιούμορ καταλήγει να γίνεται εκνευριστικό.

Κολακεία

Όταν ένας ολόκληρος χώρος έχει φτάσει να θυμίζει κόμικ. Δεν υπερβάλλω. Οι τακτικές σας είναι εντελώς κωμικές και μπορώ να αρχίσω να σας δίνω και τις πηγές από όπου τις αντλείτε. Ίσως και να χρειαστεί να αναφερθούν αυτές οι πηγές έτσι ώστε να αντιληφθούν όλοι πόσο γελοίοι είστε. Ας το κάνω λοιπόν. Περιοδικό "Αστερίξ", αριθμός τεύχους 2. Τίτλος: "Οβελίξ και Σία". Τι βλέπουμε λοιπόν σε αυτό το τεύχος του κωμικού, αυτού, περιοδικού; Οι Ρωμαίοι στρατιώτες έχουν φτάσει να γίνουν ο περίγελος των ανυπότακτων κατοίκων του Γαλατικού χωριού, σε σημείο ο ξυλοδαρμός τους να αποτελεί δώρο γενεθλίων για έναν από αυτούς. Η κατάσταση είναι τραγική και ο Καίσαρας συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο. Εκεί ακούγεται μια φωνή διαφορετική από τις άλλες και λέει ότι οι Γαλάτες θα καμφθούν άμα τους πλησιάσουμε φιλικά και τους γεμίσουμε κολακείες, χρήματα και θέσεις. Επιχείρημα για αυτό το σχέδιο αποτελεί η διαφθορά των συμβούλων του Καίσαρα από τα ίδια αυτά πράματα που θα επιβάλλει το σχέδιο στους Γαλάτες. Το σχέδιο προχωρά ταχέως με την συγκατάβαση του Καίσαρα, αλλά αποτυγχάνει οικτρά καθώς οι Γαλάτες το καταλαβαίνουν και οδηγούν την Ρώμη σε οικονομική καταστροφή. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Εμένα μου θυμίζει πολλά. Μου θυμίζει παρελθόντες και τωρινούς "συμμάχους" που από την μία μας κολάκευαν και από την άλλη προσπαθούσαν να μας διαβάλλουν και να μας συκοφαντήσουν. Είναι αστείο, καταλαβαίνω. Όμως το αναφέρω γιατί δεν είναι δυνατόν να νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν αυτοί, εμάς. Δεν λέω πολύ αξιόλογο κόμικ το Αστερίξ, αλλά δεν μπορεί να το λαμβάνουμε ως οδηγό πολιτικής σκέψης και πράξης. Δεν μπορεί αυτός που το πιο "βαρύ" "πολιτικό" βιβλίο που έχει διαβάσει είναι το Αστερίξ να νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδέψει ένα κίνημα που η ιδεολογική κατάρτιση των μελών του απαιτεί την ανάγνωση και κατανόηση πολύ αξιόλογων ιδεολογικών και πολιτικών κειμένων. Δεν μπορεί οι καθαριστές των βουλευτικών διαδρόμων να νομίζουν ότι μπορούν να μιλήσουν στο ίδιο επίπεδο με κάποιον ή κάποια που ζει καθημερινά την ζωή στην πραγματική της διάσταση. Το μέσο σας υψηλόβαθμο στέλεχος δεν έχει την ιδεολογική, για όποια ιδεολογία και να ομιλούμε, κατάρτιση του νέου μας μέλους. Οπότε μην νομίζετε ότι μπορείτε να μας κοροϊδέψετε. Οι όποιες σας τακτικές μας βοηθούν στο να καθαρίζουμε και να ανιχνεύουμε τους αδύναμους κρίκους, όπου αυτοί υπάρχουν. Συνεχίστε την πολιτική σας δράση, μας προκαλεί γέλιο. Άντε σιγά σιγά να διαβάσετε και το τρίτο τεύχος του "Αστερίξ". Είναι βαρύ πολιτικό ανάγνωσμα οπότε κάντε και κάνα διάλειμμα για να αξιολογείτε τις πρακτικές που προτείνονται εκεί.

Προβοκάτσιες και προκλήσεις

Στις ώρες που ακολούθησαν την έκρηξη της βόμβας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που λέγαν λίγο πολύ ότι: "εντάξει βάλτε βόμβα στους φασίστες, αλλά όχι ώρα που κυκλοφορεί και αθώος κόσμος", θα πρέπει κάπου στο Περιστέρι κάποιος να βημάτιζε ανήσυχα στο γραφείο και να αναρωτιόταν "μα γιατί δεν αντιδρούν βίαια; Γιατί δεν καίνε την Αθήνα; Τσάμπα ξοδέψαμε τόσο εκρηκτικό;". Για να είμαστε ακριβείς και όχι άδικοι ας δούμε τις δηλώσεις του κ.Πεταλωτή όπως ακριβώς ειπώθηκαν: "Ο όποιος λόγος είχαν ακυρώνεται από τον λόγο ότι στην περιοχή κυκλοφορεί πολύς κόσμος". Ας επανέλθουμε τώρα στον άνθρωπο που βηματίζει ανήσυχα και δεν πιστεύει, προφανώς, αυτό που γίνεται από μεριάς μας. Τα είχε υπολογίσει όλα, νόμιζε, με τις συστηματικές παράνομες διώξεις, την στοχοποίηση, τις εμπρηστικές δηλώσεις είτε του ίδιου είτε των συναδέλφων του και τις προβοκάτσιες που πλήθαιναν. Εμπρησμοί, χαρακώματα, συλήσεις τάφων όλα τελεσμένα από εγκάθετους και διαφημισμένα από υπαλλήλους του συστήματος. Η αλήθεια θαβόταν όταν αποκαλυπτόταν και όλα κυλούσαν σύμφωνα με το σχέδιο. Τι πήγε στραβά όμως; Τι δεν υπολόγισε ο "κύριος" αυτός και τα αφεντικά του; Δεν υπολόγισε την ιεραρχία μας και την πειθαρχία μας. Δεν υπολόγισε την αφοσίωση μας που είναι συνειδητή και αιτιολογημένη, σε αντίθεση με την "αφοσίωση" των αυλικών του που είναι καθαρά συμφεροντολογική. Το μυστικό της κοινής και ομόψυχης συμπεριφοράς από πλευράς μας δεν κρύβεται σε κανένα μαγικό ζωμό, όπως αυτούς που διαβάζετε στα πολιτικά σας περιοδικά, αλλά στην ίδια μας την δομή και τις ιδέες μας. Δεν απορώ που δεν σας είναι αυτονόητα αυτά τα πράγματα, αφού όπως φαίνεται ζούμε σε τελείως διαφορετικούς κόσμους. Εσείς ζείτε στον κόσμο που όλα αγοράζονται και πωλούνται, ενώ εμείς στον κόσμο που όλα κερδίζονται με αγώνα. Εσείς ζείτε στα πολυτελή γραφεία σας, ενώ εμείς στους δρόμους των Αθηνών παρέα με τον Έλληνα πολίτη. Εν ολίγοις για να μην μιλάω με γλώσσα δύσκολη που δεν μπορείτε να καταλάβετε, για να το κάνω λιανά που θα έλεγαν, θα πω το εξής. Έχουμε ιεραρχία και η κορυφή της βλέπει πολύ καθαρά τα κόλπα σας. Και εμείς τα βλέπουμε, αλλά ακόμα και αν δεν τα δούμε λόγω απειρίας, μας προστατεύει από εσάς η ιεραρχία και η δομή μας. Αλλά που να τα καταλάβουν αυτά οι άνθρωποι των πολυσυλλεκτικών και πολυτασικών κομμάτων που ο καθένας έχει δύο τρεις προϊστάμενους με διαφορετικές απόψεις και σκοπούς και από την άλλη δύο σχέδια για να υποσκάψει κάθε έναν από τους προϊσταμένους του. Δεν λειτουργούμε εμείς έτσι, αλλά εντελώς αντίθετα. Στέλνετε που στέλνετε τους ρουφιάνους σας να κατασκοπεύουν τι λέμε, πείτε τους να σας μεταφέρουν αυτά που συζητάμε χωρίς να τα φιλτράρουν μέσα από τα ίδια σας τα ψέμματα.

Διασπάσεις

Ένα άλλο κόλπο που χρησιμοποιεί το σύστημα είναι οι διασπάσεις και οι διασπαστές ενός χώρου που θα έπρεπε να είναι αδιαίρετος. Θα τους θυμίσω τα λόγια του Niccolo Machiavelli που έλεγε "Το "διαίρει και βασίλευε" αποδίδει μόνο όταν όλα πάνε καλά. Στην ανάγκη για συσπείρωση μπροστά στον κοινό κίνδυνο αποβαίνει ολέθριο". Άμα το δούμε από την πατριωτική οπτική γωνία μας φαίνεται προφανές ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά οπότε η συσπείρωση είναι αναγκαία. Όμως μήπως δεν το βλέπουμε εμείς και οι "πατριώτες" διασπαστές από την ίδια οπτική γωνία; Μήπως αυτοί το βλέπουν από μία οπτική γωνία όπου όλα φαντάζουν να πηγαίνουν καλά; Δεν εξηγείτε αλλιώς αφού όλοι τους λειτουργούν διασπαστικά και διαβρωτικά. Για ποιόν να πρωτομιλήσω; Για τον Καρατζαφέρη και τα παπαγαλάκια του ή για τον Χατζάρα και το πρωτοπαλίκαρο του από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ; Για αυτούς, προφανώς, όλα καλά πηγαίνουν αφού τα σχέδια των αφεντικών τους, είτε αυτοί λέγονται Μητσοτάκηδες είτε Παπανδρέου είτε Κοέν και Ροκφέλλερ, πηγαίνουν όπως θα έπρεπε. Αυτά τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές και δεν θα επανέλθω αναλυτικά. Αυτό που θα πω είναι ότι όταν χρειάστηκε η συσπείρωση εμείς τους ανεχτήκαμε παρά το γεγονός ότι βλέπαμε τις κινήσεις διασπάσεις, μην νομίζετε ότι δεν τις βλέπαμε, ενώ αυτοί μας βρίζανε και προσπαθούσαν να μας υποσκάψουν σε κάθε βήμα. Δεν πειράζει "σύντροφοι" κανένα πρόβλημα. Απλά μην νομίζετε ότι δεν τα βλέπουμε. Και αυτιά έχουμε, και μάτια, και φίλους που μας λένε αυτά που τους λέτε εναντίον μας. Η υπομονή έχει και τα όρια της. Έχετε χάρη που ο καιρός χρειάζεται συσπείρωση. Το αφήνω το κομμάτι των διασπάσεων και κλείνω το άρθρο γιατί νομίζω ότι αρκετά σας είπα. Ελπίζω να καταλάβατε μερικά πράματα.

Προτεινόμενη Βιβλιογραφία:
1) Niccolo Machiavelli - "O Ηγεμόνας", Εκδόσεις Περίπλους
2) Αλαιν Ντε Μπενουά - "Ο προσδιορισμός του Κυριωτέρου Εχθρού", Εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου