Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Η Δεξιά στην Ελλάδα σήμερα

Περίεργες οι μέρες που ζούμε σήμερα. Στην Ελλάδα του 2010 βλέπουμε μια πολιτική κατάσταση τόσο περίεργη, όσο και επικίνδυνη. Τα περί αριστεράς τα έχω ήδη αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο μου. Έχει έρθει η ώρα να αναλύσουμε τα περί δεξιάς. Είναι αναγκαία, πιστεύω, μία ανάλυση περί του δεξιού κινδύνου και το γιατί φαίνεται από τις ίδιες τους τις δηλώσεις. Προσπαθούν και οι δύο να οικειοποιηθούν τον πατριωτικό-εθνικιστικό αγώνα και να τον απενεργοποιήσουν στρέφοντας τον στην εξυπηρέτηση των αφεντικών τους. Θα πρέπει να πέσει φως στις τακτικές τους και στους σκοπούς τους έτσι ώστε να καταλάβουμε την απάτη τους και να μην πέσουμε στην παγίδα τους στηρίζοντας τους. Προφανώς το άρθρο αυτό δεν απευθύνεται στους αγωνιστές του Λαϊκού Συνδέσμου που είναι και ιδεολογικά καταρτισμένοι και άκρως συνειδητοποιημένοι. Απευθύνεται κυρίως στον Έλληνα που διακατέχεται από πατριωτικά αισθήματα, αλλά η πολιτικοποίηση του έχει πολλάκις βιαστεί από την απελπισία και τα ψευτοδιλήμματα που του προβάλλουν τα κόμματα εξουσίας. Ο κίνδυνος που ελοχεύει εκ δεξιών είναι ο κίνδυνος της σιωνιστικής απειλής και της αδράνειας. Ο διαχρονικός εχθρός του Ελληνισμού κάνει άλλη μια κίνηση στην σκακιέρα αυτής της αέναης διαμάχης με σκοπό, όπως πάντα, την άλωση της Ελληνικής Ψυχής. Στην εποχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ο σιωνισμός βρίσκει όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πρόθυμα να παίξουν το παιχνίδι του· ένα παιχνίδι άρτια σχεδιασμένο και πανούργο. Στημένο ένα δίχτυ εκ αριστερών μαζεύει την εργατική απελπισία και την διοχετεύει σε μπολσεβεκιστικά μονοπάτια δηλαδή στην εξυπηρέτηση του σιωνισμού. Εκ δεξιών ένα άλλο δίχτυ μαζεύει την εθνική οργή και την οδηγεί στον φιλελευθερισμό, τον θρησκευτικό φανατισμό και τελικά στην εξυπηρέτηση του σιωνισμού. Στο κέντρο είναι στημένος ο ίδιος ο σιωνισμός που μαζεύει τα ψάρια που δεν έχουν την ψυχική δύναμη να στρίψουν. Και κάπου εκεί βρισκόμαστε εμείς· ψυχικά ρωμαλέοι κολυμπάμε ενάντια στο ρεύμα προς την μοναδική δίοδο σωτηρίας, την Ιδεολογία μας.

Το μεγάλο Ψέμα της Αντισιωνιστικής Δεξιάς

Πολλοί από τους αστούς δεξιούς της εποχής μας δήλωναν παλιότερα αντισιωνιστές αφουγκραζόμενοι το αντισιωνιστικό κύμα να φουντώνει. Στην πορεία δείξανε το αληθινό τους πρόσωπο, καθώς συγχώνευσαν στο κόμμα-ανάχωμα τους δύο τάσεις. Η μία τάση είναι τα στελέχη που ακόμα δηλώνουν, ψευδώς, αντισιωνιστές. Η άλλη τάση είναι οι μασόνοι και οι σιωνιστές που τιμούν το "Ολοκαύτωμα". Πως συμβιώνουν αυτές οι δύο, υποτίθεται, αντίθετες τάσεις εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω και να το καταλάβω. Πως γίνεται οι αστοί φιλελεύθεροι δεξιοί της ανοιχτής αγοράς και των ανοιχτών συνόρων που αρνούνται κάθε έννοια φυλής ξαφνικά να κόπτονται για την εθνοτική μας σύσταση; Βέβαια αρκεί να είναι λίγο προσεχτικός κάποιος και θα καταλάβει τι κρύβεται πίσω από αυτό. Ας δούμε μια δήλωση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κ.Βελόπουλου που δόθηκε στην εφημερίδα ΑΞΙΑ:

«Χρειαζόμαστε μία νέα στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, για να απαντήσουμε στις γεωστρατηγικές προκλήσεις της Τουρκίας και να μας ακούν τα αυτιά των Αμερικανών που τώρα είναι κλειστά».

Ας δούμε λίγο τα πράγματα με το όνομα τους. Αυτή τη στιγμή η Τουρκία αποτελεί, κακά τα ψέμματα, καλύτερο σύμμαχο για τους Αμερικάνους από ότι εμείς. Γιατί έγινε αυτό; Τι άλλαξε και πέσαμε σε δυσμένεια στα μάτια των Αμερικανών; Το ότι έφυγαν οι βάσεις; Δεν νομίζω, άλλωστε οι βάσεις τους παραμένουν εδώ απλά ονομάζονται πλέον Νατοϊκές. Το ζήτημα είναι, κατά την γνώμη μου, η επαφή μας με τον Αραβικό κόσμο. Δύο πράματα αλλάξαν από την εποχή που οι Αμερικάνοι μας δίναν και κάνα αντάλλαγμα για το σκύψιμο. Πρώτον ισχυροποιήθηκε η θέση του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή και ο κάθε διαμεσολαβητής με την Ανατολή έχασε ένα μέρος της σημαντικότητας του. Αυτό έγινε με τις συνεχείς Αμερικανικές στρατιωτικές επεμβάσεις στην περιοχή. Δεύτερον στραφήκαμε φανερά προς την Δύση αφήνοντας τον διαμεσολαβητικό ρόλο μας στην Τουρκία. Η στροφή αυτή ήταν απολύτως δικαιολογημένη και σχεδιασμένη από την αστική φιλοσιωνιστική δεξιά έτσι ώστε να υποστηρίξουμε έστω και εμμέσως τις φιλοσιωνιστικές θέσεις στην Μέση Ανατολή. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η αντί-ισλαμική ρητορεία που είναι εντελώς υποκριτική μιας και τα δύο κόμματα της Δεξιάς έχουν Μουσουλμάνους στις τάξεις και τα ψηφοδέλτια τους. Για να μην θυμηθούμε και τα μισθωμένα πούλμαν που φέρναν ψηφοφόρους για την Ν.Δ από την Τουρκία.

Ο αστικός πατριωτισμός στην οικονομία

Δείχνουν γενικά τα κόμματα της Δεξιάς στις μέρες μας ένα περίεργο πατριωτικό προσωπείο, το οποίο ίσως για έναν αμαθή ή έναν αφελή να φαντάζει πρωτότυπο ή και αγνό. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το προσωπείο δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε φυσικά αγνό. Εθνικισμός χωρίς αγάπη για τον λαό δεν νοείται και ειδικότερα Εθνικισμός χωρίς φυλετισμό είναι παντελώς αστείο ως σκέψη. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταδείξει την πλαστότητα του προσωπείου. Μυστήριες φαντάζουν, σε έναν αμαθή, οι θέσεις της Δεξιάς στο θέμα της οικονομίας, αλλά δεν είναι καθόλου μυστήριες. Βλέποντας μέσα στην αστική ψυχή μπορούμε να δούμε πολύ καλά από που πηγάζει και προς τα που αποσκοπεί αυτή η στάση. Η αστική ψυχή είναι φύσει συντηρητική και φροντίζει πάνω από όλα το "σπίτι" της, δηλαδή το βόλεμα της. Όσο το "σπίτι", οι φίλοι και τα συμφέροντα του αστού δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, τόσο αυτός δεν θα αντιδρά όσο δραματικά και να είναι τα πράματα. Στηρίζει λοιπόν ο Καρατζαφέρης τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης σε πλήρη αρμονία με τον πολιτικό του πατέρα τον Κ.Μητσοτάκη. Στηρίζει επίσης την μη διεξαγωγή της επιτροπής διερεύνησης για τους οικονομικούς χειρισμούς των παρελθόντων κυβερνήσεων, πάλι σε πλήρη αρμονία με τον Μητσοτάκη. Κοινώς είναι υπέρ άλλης μιας φοροεπιδρομής εναντίον του Ελληνικού λαού και εναντίον της απόδοσης των ευθυνών σε αυτούς που φέραν την Ελλάδα στην σημερινή οικονομική κατάσταση. Δηλαδή σαν "καλός" αστός δεν του αρέσει να αναδεύονται παρελθούσες ιστορίες στις οποίες μπορεί να έχει αναμιχθεί αυτός, ο πάτρωνας του ή κάποιος πολιτικός του φίλος. Αντιθέτως από το να "ξεβολευτεί" προτιμά την εύκολη λύση του γνωστού εξιλαστήριου θύματος, δηλαδή του Ελληνικού λαού. Το θέμα της εξεταστικής επιτροπής φανέρωσε με πολύ αστείο και γραφικό τρόπο την αστική ψυχολογία. Ο Παπανδρέου θέλει εξεταστική από το 2004 και μετά για να μην πειραχτεί το κόμμα του, ο Σαμαράς την θέλει από το 1981 για να μην θιχτεί ο "εθνάρχης" και ο Καρατζαφέρης δεν την θέλει καθόλου για να μην βγουν τα άπλυτα του Κ.Σημίτη και φυσικά του Κ.Μητσοτάκη. Η δικαιολογία που προτάσσει είναι η αποφυγή της δυσφήμισης της χώρας στο εξωτερικό σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που έχουμε βγει προς αναζήτηση δανεικών. Η μεγαλύτερη δυσφήμιση που μπορεί, όμως, να υπάρξει είναι να δείξουμε για άλλη μία φορά την διάθεση να χώσουμε κάτω από το χαλί τα σκουπίδια μας. Αλλά, ευτυχώς για αυτούς, στην χώρα της ημιμάθειας μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει χωρίς να καταλαβαίνει, σχεδόν, κανείς το παράλογο των λόγων του.

Το Δόγμα της Δεξιάς για τον Αγώνα και την Νίκη

Τα κόμματα της αστικής Δεξιάς τέθηκαν από κοινού εναντίον του λαθρονομοσχεδίου. Μαζί τους και διάφορες δεξιές και αριστερές εξωκοινοβουλευτικές συνιστώσες. Το σχέδιο τους για τις κινητοποιήσεις κοινό και συντεταγμένο. Να κάνουμε κινητοποίηση, να πιάσουμε τους βουλευτές και να τους παρακαλέσουμε να μην περάσει το νομοσχέδιο. Να καλούν την ένωση όλων των πατριωτικών δυνάμεων, αλλά παράλληλα να βρίζουν την Χρυσή Αυγή. Αμνημόνευτη θα μείνει η συζήτηση με άτομο από την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας στις 6 Φεβρουαρίου. Το τι ανοησία άκουσα δεν λέγεται πραγματικά. Κατηγορούσε την Χρυσή Αυγή ότι καπέλωσε την πορεία των Ιμίων και πολλά άλλα. (Βέβαια όταν βρέθηκε ενώπιον γνωστού στελέχους της Χρυσής Αυγής ήταν φιλικότατος και "αδελφός".) Δηλαδή η Χρυσή Αυγή,σύμφωνα με αυτούς, καπέλωσε μία συγκέντρωση που διοργανώνει εδώ και 14 χρόνια με την απουσία όλων αυτών των ουρολόγων του Α.Παπανδρέου. Και εντάξει αυτό δεν θα πείραζε γιατί ο βήχας και η ζήλια δεν κρύβονται, αλλά αυτό που με πείραξε είναι ότι τολμάνε και μιλάνε για καπέλωμα αυτοί που παρέα με το ΛΑ.Ο.Σ λίγη ώρα μετά καπέλωναν την συγκέντρωση που είχε διοργανώσει η Μονή Εσφιγμένου. Ακόμα και αυτό θα ήταν ανεκτό αν δεν υπήρχαν οι δηλώσεις και οι πράξεις του βιβλιοπώλη Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ.Γεωργιάδης πέρα από τις, κατά καιρούς, υβριστικές δηλώσεις του εναντίον της Χρυσής Αυγής έκανε και κάτι πολύ χειρότερο. Παραθέτω τις δηλώσεις του από την προσωπική του ιστοσελίδα:

“Δεν είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνω πλήρως τι εννοείς; Το ΠΑΣΟΚ έχει 160 έδρες. Δεν τις πήρε παρανόμως, ο ελληνικός λαός του τις έδωσε. Η Βουλή έχει το δικαίωμα να αποφασίζει. Όταν λοιπόν λες ή τώρα ή ποτέ τι εννοείς; να πάρουμε τα όπλα; να τους δείρουμε; τι; Μην δραματοποιούμε τα πράγματα. Από την ψήφισή του και μετά υπάρχει χρόνος για αρκετές αντιδράσεις ακόμη, διότι όλοι αυτοί δεν θα μπορούν να πάρουν αυτόματα την Ιθαγένεια, αλλά μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών που με νομικούς και άλλους τρόπους θα τις καθυστερούμε κι άλλο, μέχρι να αλλάξει το πολιτικό περιβάλλον εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και θα μπορέσουμε να μεταβάλουμε τον νόμο. Λυπούμαι που θα σας το πω, εγώ άλλον δρόμο από την Δημοκρατία δεν βρίσκω. Είμαι απόλυτος και ξεκάθαρος σε αυτό. Οι απόψεις μας είναι ιερές και σεβαστές, όπως όμως είναι και το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο ελληνικός λαός μίλησε, έδωσε την απόλυτη Κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ και τώρα γεύεται τους καρπούς της πράξεώς του…

…Δεν μπορώ να σας πω ψέμματα. Αν και όλοι μας θέλουμε να κάνουμε πορεία και να κατασκηνώσουμε απ’ έξω από την Βουλή, υπάρχουν και σκέψεις αντίθετες και σοβαρά επιχειρήματα που εδράζονται στην επικείμενη οικονομική καταστροφή της χώρας. Το κόμμα θα αποφασίσει τι ακριβώς θα πράξη.”

Φυσικά επικράτησαν τα "επιχειρήματα" για το αντίθετο. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ καταδίκασε την συγκέντρωση των Εθνικιστών και απειλούσε με διαγραφή τα μέλη του ώστε να μην κατέβουν στην συγκέντρωση. Βλέπουμε λοιπόν καθαρά το δόγμα των Δεξιών για τον Αγώνα και την Νίκη. Δεν τους ενδιαφέρει η Νίκη, αδέρφια. Μην απατάστε. Καταδίκασαν την δίκαιη οργή σας και τον αγώνα σας. Σας απείλησαν με διαγραφές για να μην προσβληθεί το δημοκρατικό τους προσωπείο. Απόδειξαν σε όλους μας ότι ο Άδωνις είχε απόλυτο δίκιο όταν έλεγε ότι το ΛΑ.Ο.Σ είναι ένα αστικό κόμμα. Αναρωτηθείτε φίλοι αγνοί πατριώτες και Εθνικιστές του ΛΑ.ΟΣ αν είστε τελικά αστοί; Δεν το νομίζω μιας και είδα αρκετούς από εσάς εχθές και σε άλλες εκδηλώσεις. Οπότε αφού αφήσατε την θαλπωρή του καναπέ σας μάλλον δεν είστε αστοί, οπότε σκεφτείτε καλά αν θα πρέπει να συνεχίσετε να στηρίζετε τους αστούς. θυμηθείτε άλλωστε και το εξής. Δεν στήριζε ο Καρατζαφέρης την Μπακογιάννη που προσγείωσε το Σκοπιανικό αεροπλάνο; Δεν στήριζε την Μπακογιάννη με τις τόσες προδοσίες της; Δικαιολογία; Για να πάρει τους Πατριώτες από την Ν.Δ. Το πιστεύετε; Αν ναι τότε περαστικά σας. Σχετικά τώρα με την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την στάση Καρατζαφέρη.Δείτε και τι είπε, απευθείας από τα πρακτικά της Βουλής:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Άκουσα με εξαιρετική προσοχή την αγωνία του αξιοτίμου Αντιπροέδρου της Βουλής. Τη συμμερίζομαι και εγώ, κύριε Αντιπρόεδρε. Βέβαια αυτό που μου προξενεί εντύπωση είναι πώς όταν γίνονται πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από αυτήν των εκατόν πενήντα ανθρώπων -πολλούς είπατε διακόσιους- η αστυνομία μπορεί και τους απωθεί στο κάτω μέρος της πλατείας, ενώ τώρα τους έχει στην είσοδο της Βουλής. Παρακαλώ, προσέξτε γιατί το λέω. Είναι ακριβώς για να υπάρξει αυτή η αντίδραση. Και βεβαίως, καταδικάζουμε τον οποιονδήποτε λέει «αλήτες, προδότες» τους πολιτικούς. Δεν χωράει καμία αμφιβολία, αλλά ψάξτε καλά στα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών να βρείτε κάποιους από αυτούς. Και να μην συγχέουμε όλοι μας τον καταπονημένο πολίτη του Αγίου Παντελεήμονος, με αυτούς, οι οποίοι είναι απ’ έξω και βωμολοχούν εναντίον των πολιτικών και των Βουλευτών. Όμως -επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά- ότι μου κάνει εντύπωση. Όταν μαζεύονται οι αναρχικοί, όταν μαζεύονται οι αντιεξουσιαστές, πώς μπορεί η αστυνομία και τους αποκλείει στο κάτω μέρος της πλατείας και αυτά τα φυντάνια, τα άφησαν να φτάσουν στην είσοδο του προαυλίου. Αυτό το καταθέτω για να ξέρουμε όλοι, τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από την πλάτη μας εις βάρος της Δημοκρατίας.

Τα συμπεράσματα δικά σας όπως και οι σκέψεις. Σκεφτείτε καλά αν ανήκετε εκεί. Να τονίσω κάποια σημεία για να δείτε τα ψέμματα. Υποστηρίζει λοιπόν ότι τους αναρχικούς η αστυνομία τους αποκλείει στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος(...) και ότι εμείς που είμαστε πράκτορες, κατά τον κ.Καρατζαφέρη, βρεθήκαμε ύποπτα από πάνω. Όλοι σας έχετε δει που καίγαν οι αναρχικοί το φυλάκιο του Εύζωνα και χτυπιόνταν με τους αστυνομικούς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ερωτώ λοιπόν. Πως έφτασε η μολότοφ να κάψει το φυλάκιο; Με καταπέλτη την πέταξαν; Ο αγώνας, αδέρφια, δεν τελείωσε με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο αγώνας τώρα ξαναρχίζει. Σε αυτή την στιγμή, όμως, θα πρέπει να σκεφτείτε ποιον στηρίζετε. Ποιος ήταν μαζί σας στον δρόμο; Ο καθένας με την συνείδηση του θα έχει να λογαριαστεί από δω και πέρα. Η δική μου είναι ήσυχη και είμαι περήφανος για την επιλογή μου και την στήριξη μου στον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή. Εσύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου