Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

Βιβλιοκριτική για το "Μαρξισμός και Σύγχρονη Μετανάστευση" του Δ.Ντούσα

Αυτή την περίοδο διάβασα το βιβλίο "Μαρξισμός και Σύγχρονη Μετανάστευση" του Δημήτριου Ντούσα, του οποίου οι ιδεολογικές καταβολές πηγάζουν από το Μάρξ και από τον Λέων Τρότσκι. Αυθόρμητη πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή η ερώτηση του γιατί να διαβάσω το βιβλίο ενός κομμουνιστή. Η απάντηση σε έναν αγνό ιδεολόγο θα είναι εξίσου αυθόρμητη και αυτονόητη. Προφανώς με ενδιαφέρει η άποψη και κατ'επέκτασιν το βιβλίο ενός ιδεολογικού αντιπάλου, ιδιαίτερα σε ένα ζήτημα τόσο καυτό όσο το μεταναστευτικό. Γενικά σε όλα τα ζητήματα είναι χρήσιμο να γνωρίζεις το εχθρό σου πλήρως. Να τον γνωρίζεις καλύτερα και από τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι πολύ καλύτερο να είσαι αντι-μαρξιστής έχοντας διαβάσει και απορρίψει τον Μαρξ, παρά να είσαι αντι-μαρξιστής απλώς από αντίδραση. Βεβαίως η χειρότερη επιλογή είναι να είσαι μαρξιστής χωρίς να έχεις διαβάσει τον Μαρξ. Αυτό συμβαίνει και στα περισσότερα παιδιά της Κ.Ν.Ε που έχουν διαβάσει τον Μαρξ μόνο μέσα από συγκεκριμένα αποσπάσματα κομμένα και ραμμένα από τους ινστρούχτορες του Κ.Κ.Ε για να εξυπηρετήσουν την πολιτική του Κ.Κ.Ε. Αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά θλιβερά, καθώς δηλώνουν μαρξιστές χωρίς να έχουν διαβάσει πραγματικά Μαρξ. Ο κ.Ντούσας ομολογουμένως είναι διαβασμένος ως προς την ιδεολογία του, παρότι δεν έχει καταλάβει την πλάνη πίσω από αυτήν. Είναι επίσης και ειλικρινής, παρουσιάζοντας τα Αριστερά κόμματα στην πλήρη και αληθινή μορφή, δηλαδή πράκτορες του καπιταλισμού. Δυστυχώς, όμως, δεν έχει γνώση του αντιπάλου του και για αυτό αναλώνεται σε γραφικότητες περί "χιτλερικής ακροδεξιάς" κτλ. Δεν έχει ή δεν θέλει να έχει γνώση της πραγματικότητας λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να καπελώσει τον αγώνα των κατοίκων του Αγ.Παντελεήμονα. Ξεχνά, ηθελημένα πιστεύω, ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι κάλεσαν την Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις τους. Τέλος πάντων... Ας μην αναλωθώ στις γραφικότητες του κ.Ντούσα και ας προχωρήσω σε μία βιβλιοκριτική του έργου του, όσον αφορά το πεδίο έρευνας του.

Κόλαφος για τους υπηρέτες του Καπιταλισμού

Το παρών βιβλίο αποτελεί ένα κόλαφο για την Ελληνική αριστερά. Παρουσιάζει πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η σύγχρονη λαθρομεταναστευτική πολιτική που έχει ως αποκορύφωμα το λαθρονομοσχέδιο του Πα.Σο.Κ είναι στην ουσία της μία πολιτική που προωθείται από το κεφάλαιο και έχει υποστηριχθεί από όλες τις τελευταίες δημοκρατικές κυβερνήσεις. Παρουσιάζει πολλά δημοσιεύματα και στατιστικές έρευνες που δείχνουν του λόγου το αληθές. Η λαθρομετανάστευση που γεννάται από τις καπιταλιστικές βόμβες που πέφτουν σε όλο το μήκος της Ανατολής είναι στην ουσία μετουσίωση της θέλησης του κεφαλαίου. Με αυτό τον τρόπο αποδομούνται και υποδουλώνονται περιοχές που είχαν ξεφύγει του καπιταλιστικού ελέγχου και από την άλλη μάζες με έλλειψη ηθικών αξιών και πατριωτικών ενστίκτων οδηγούνται προς την Ευρώπη και της Η.Π.Α ως φτηνό εργατικό δυναμικό. Πρόκειται στην ουσία για αναβίωση της αποικιοκρατίας και της δουλείας σε μία σύγχρονη εποχή. Πολλαπλά τα αποσπάσματα από εφημερίδες της Ελλάδας και του Εξωτερικού που δείχνουν την αλήθεια των παραπάνω ισχυρισμών. Πολλαπλές οι στατιστικές έρευνες που δείχνουν πόσο ψεύτικα είναι όλα τα παραμύθια της πολυπολιτισμικότητας. Πολλαπλές οι αναφορές στο έργο των πατέρων του κομμουνισμού που δείχνουν ότι η σύγχρονη "μαρξιστική" αριστερά ξεχνά τα έργα των πατέρων της μπρος σε μία ιδεολογική σύγχυση, κατά τον συγγραφέα, ή σε μία έμμισθη υπηρεσία υπέρ του κεφαλαίου, κατά τη δική μου σκέψη. Ορθό το τελικό συμπέρασμα του συγγραφέα ότι η μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα θα έχει ως τελικό νικητή το διεθνές κεφάλαιο και ηττημένους τους Έλληνες πολίτες και τους λαθρομετανάστες. Η όλη λογική του κεφαλαίου είναι η μετακίνηση φτωχών πληθυσμών σε πιο πλούσιες χώρες με σκοπό να βλάψει το μεροκάματο και τα εργασιακά κεκτημένα, καθώς το βιωτικό επίπεδο του λαθραίου θα εξισώνεται βαθμιαία με αυτό του Έλληνα εργαζόμενου. Βλέπει πολύ καθαρά το φάσμα της ανεργίας να πλησιάζει τους Έλληνες, μέσω της αντικατάστασης του από τους λαθραίους εργάτες. Επιβεβαιώνει το σύνθημα της Χρυσής Αυγής "Κάθε λαθραίος εργάτης = Ένας Έλληνας Άνεργος" με στατιστικές που φανερώνουν του λόγου το αληθές. Θέτει ένα τέρμα στο παραμύθι ότι οι λαθρομετανάστες παίρνουν τις δουλειές που δεν θα κάναν οι Έλληνες δίνοντας ακριβή στατιστικά στοιχεία.

Στα αρνητικά στοιχεία του βιβλίου είναι η άθλια στοιχειοθέτηση που είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές οι σελίδες να μπαίνουν με τυχαία σειρά και να ψάχνεις να βρεις που βρίσκεσαι. Στα επίσης αρνητικά η μονόπλευρη θεώρηση του ζητήματος, χαρακτηριστικό κάποιου που έχει ασπαστεί μία υλιστική θεωρία όπως ο μαρξισμός και ιδιαιτέρως ενός Τροτσκιστή.

Τέλος να δηλώσω ότι διαφωνώ κάθετα με την μαρξιστική θεωρία που θα επέτρεπε την μετακίνηση εργατών σε σημεία της κομμουνιστικής υφηλίου αν αυτό απαιτούταν μέσω της ζήτησης εργασίας. Θα καταδείξω την υποκρισία των λεγομένων από έναν νοσταλγό ενός καθεστώτος που ήθελε να καταπνίξει τις εθνότητες και να ιδρύσει μία πολυφυλετική αυτοκρατορία, με ευγενείς τους μπολσεβίκους. Θα ζητήσω από τον συγγραφέα να δει λίγο την ιστορία της Ε.Σ.Σ.Δ στην πλήρη της αληθινή διάσταση χωρίς κομμουνιστικές αγκυλώσεις και να σκεφτεί τον λόγο για τον οποίο οι κάτοικοι της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ πλέον θεωρούν τις ιδέες του γραφικές και επικίνδυνες. Παρόλα αυτά θα τονίσω ότι το παρών βιβλίο είναι ένα έργο που θα πρέπει να διαβάσει κάθε κομμουνιστής για να αρχίσει να καταλαβαίνει ότι τα κόμματα της Αριστεράς έχουν γίνει πράκτορες του κεφαλαίου. Επίσης κάθε αντίπαλος του μαρξισμού πρέπει να ρίξει τουλάχιστον μία ματιά σε αυτό το βιβλίο για να γνωρίσει και μία άλλη πλευρά του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος. Γιατί το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα δεν χτυπά μόνο την γλώσσα μας, την παράδοση μας, την φυλή μας, την ασφάλεια μας. Χτυπά και κάτι άλλο. Χτυπά την εργασία μας και συνεπαγωγικά την βιολογική μας επιβίωση. Προφανώς για έναν εθνικοσοσιαλιστή σαν εμένα τα εργασιακά ζητήματα δεν έρχονται πρώτα από τα φυλετικά ζητήματα, αλλά παρουσίασα αυτό το βιβλίο γιατί ο Εθνικοσοσιαλισμός ενδιαφέρεται για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου